Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΜΠΟΣΤ ΜΗΔΕΙΑ - στο θέατρο ΣΤΟΑ - θα παίζεται έως την Κυριακή 15 Μαρτίου

   Τελευταίες παραστάσεις έως 15 Μαρτίου   


Έως την Κυριακή 15 Μαρτίου θα παίζεται η αγαπημένη ΜΗΔΕΙΑ του Μποστ στο θέατρο ΣΤΟΑ. 20 χρόνια από τον θάνατό του σπουδαίου ζωγράφου και συγγραφέα, η ΣΤΟΑ στενά συνδεδεμένη με τον συγγραφέα και πιστή στο ελληνικό ρεπερτόριο, αναδεικνύει για μια ακόμα φορά το έργο του.
Με τη μοναδικότητα της γραφής του, μετατρέπει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη, σε μια μέχρι δακρύων από τα γέλια, κωμικοτραγική φιγούρα και παράλληλα με αριστοφανικές μεταφορές και συνεχείς παρερμηνείες καυτηριάζει τη νεοελληνική πραγματικότητα. 
Από το πρώτο ανέβασμα του έργου το 1993, που απετέλεσε μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες εκείνης της χρονιάς, το χιούμορ του Μποστ που ήθελε «οι θεατές περισσότερο να χαμογελάνε και λιγότερο να χαχανίζουν», πέτυχε τον στόχο του και δημιούργησε μια μοναδική σάτιρα βασισμένη στις πιο τραγικές ιστορίες της αρχαίας δραματουργίας. Όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά πρόκειται για ένα έργο που  «επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς». Βέβαια οι επικριτές δεν άλλαξαν καθόλου, αλλά οι κριτικοί εξύμνησαν αφειδώλευτα το έργο και οι θεατές, οι οποίοι ξεπέρασαν τότε τις εξήντα χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, αποθέωσαν την παράσταση της Στοάς που στάθηκε ορόσημο για την ερμηνεία των έργων του μεγάλου μας σύγχρονου σατιρικού.
Στο ρεπερτόριο του θιάσου για το 2015 βρίσκονται ακόμη ένα καινούργιο έργο του Θανάση Παπαγεωργίου με τον προσωρινό τίτλο “Εμείς οι γυναίκες”, που θα ερμηνευθεί από τη Λήδα Πρωτοψάλτη και την Εύα Καμινάρη, καθώς και ένας μονόλογος, το τελευταίο έργο του Γιάννη Τσίρου, με τίτλο “Διαλέξεις αθλιότητας” που θα ερμηνεύσει ο Θανάσης Παπαγεωργίου.

Οι συντελεστές της Μήδειας:
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου
Μουσική: Βασίλης Δημητρίου
Σκηνικό – Κοστούμια: Μποστ
Χορογραφία: Μαρία Αλβανού
Επιμέλεια σκηνικού – κοστουμιών: Λέα Κούση

Τους ρόλους ερμηνεύουν: 
Λήδα Πρωτοψάλτη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευδοκία Σουβατζή, Εύα Καμινάρη, Θοδωρής Τούμπανος, Νίκη Χαντζίδου, Κοραλία Τσόγκα, Χριστίνα Πλατανιώτη, Ιωάννα Παυλίδου, Ελευθερία Στεργίδου.


Θέατρο Στοά, Μπισκίνη 55, Ζωγράφου, Τηλ. 210 7702830

Παραστάσεις:         Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 9.00 μ.μ.
                                    Κυριακή, 7.00 μ.μ.
Εισιτήρια:                17 €, 13 € φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων.
Παρασκευή : Γενική Είσοδος 10 €
Προπώληση:





Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού I 6977 247725| irini.lagourou@gmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου